25.03.2011

"Necmettin Erbakan" serbest "Deniz Gezmiş" yasak!

Tunceli'de bir caddeye Deniz Gezmiş'in adının verilmesini mahkeme reddetmiş. Haber şöyle:
Tunceli Hozat'ta belediye yetkililerinin "Deniz Gezmiş" isminin caddeye verilmesi talepleri "ayrımcılığa ve bölücülüğe" yol açtığı gerekçesiyle reddedildi.

Hozat Belediyesi, Köprübaşı Mahallesi'ne bulunan Taner Yolu olarak geçen caddeye 70'li yılların devrimci liderlerinden Deniz Gezmiş'in ismini vermek istedi. Ancak, bu talep,  Hozat Kaymakamlığı tarafından suç ve suçluyu övmekten ötürü kabul edilmedi.

Bunun üzerine Belediye, Malatya İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, "Deniz Gezmiş Caddesi" adının ayrımcılığa ve bölücülüğe yol açtığı gerekçesiyle davanın reddedilmesine karar verdi.
Eski TCK'nın 312/2 madde ve fıkrasından yani "Halkı; sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik" etmekten hapis cezası almış Necmettin Erbakan'ın adı caddelere, parklara, bulvarlara, kongre merkezlerine verilirken sorun olmuyor da neden Deniz Gezmiş adının bir caddeye verilmesi "ayrımcılığa ve bölücülüğe" yol açıyor? Ama doğru. Burası Türkiye. Bunun mutlaka mantıksız bir açıklaması vardır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder