9.08.2009

Hariçten okunan gazeller (1)

Düşünceler.org'da Suat şöyle demiş:
500 yıl yaşında bir insan katafasına, yeni ölmüş bir orangutan çenesi ekleyerek ve dişlerini törpüyle yıpratarak Piltdown adamı diye bir kayıp halka imal edilir uzun yıllar önce. Bu sahte fosil, 40 yılı aşkın bir süre British Museum’da ara form diye gösterilir, hakkında 500 kadar “bilimsel kitap” yazılır.
Yeni ölmüş orangutan nerden çıktı? Bu tip şeyleri daha iyi araştırıp yazman gerekir Suat. Çenesi çalınan orangutanımız 500 yıl önce ölmüş, pek de yeni sayılmaz. Hadi bunu geçelim. Çok da önemli değil. Ortada bir sahtekarlık var. Şöhret peşinde koşan onursuz bir adamın aldatmacası var. Orası kesin. Peki 40 yılda yazılmış olan 500 kadar "bilimsel kitap" da neyin nesi oluyor Suat? Nereden çıkardın bunu? 500 taneyi geçtim bana 10 tane kitap gösterebilir misin Piltdown adamını konu alan ve buna dayanarak evrim teorisini savunan? Sadece 10 tane istiyorum Suat. İstersen 500 taneyi de verebilirsin. Hayır demem yani :)
Çeşitli dino ve kuş fosillerini birbirine ekleyerek dino-kuş geçişi diye National Geo’da yayınlama sahtekarlığı yapanlar da, bulunan ve sonradan “domuz dişi” olduğu anlaşılan ve evet sadece bir dişten hareketle “ara form, kayıp halka bulundu” diye sayısız kitap, makale, bilimsel, akademik yayın yayımlayan da yine aynı zihniyetteki işgüzar birkaç darwinisttir.
Archaeoraptor, Çinli fosil üreticilerinin aldatmacasından ve National Geographic'in beceriksiz editörü Christopher Sloan'un basiretsizliğinden başka birşey değil. İşgüzar darwinist falan yok ortada. Nature ve Science dergilerinin kabul etmediği birşeyin üzerine balıklama atlayan saf ve temiz delikanlının hikayesi bu aslında. Archaeoraptor hakkında hiçbir kitap veya bilimsel bir dergide hakemli bir makale yayımlanmamıştır. Nebraska adamı konusunda da yine aynı şekilde işgüzar darwinist falan yok. Bilimsel bir hatanın 3-5 yıl içinde yeni çalışma ve bulgularla ortaya çıkması durumu var. Ayrıca bu sayısız kitap ve makale palavrası standarda bağlanmış heralde. Nereden çıkıyor bu sayısız makaleler anlamak mümkün değil. "Salla gitsin, gerçeği kim nerden bilecek" mantığıyla bol keseden atılan rutin palavralardan biri sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder