18.08.2009

Moleküler olarak en saçma din hangisidir?

Yenişafak'ta şöyle bir haber var:
Moleküler olarak en doğru din İslam!

İslam'ın en mükemmel ve doğru din olduğu "moleküler" olarak saptandı! Japon bilim adamı Masaru Emoto, su molekülleri üzerine yaptığı araştırmalarda Kur'an-ı Kerim okurken veya ezan dinlerken, sudaki moleküllerin meydana getirdiği titreşimle mükemmel bir altıgen dizilim oluştuğunu saptadı. Emo kısa bir süre önce Mısır'a giderek Kahire Üniversitesi'nde yaptığı araştırmanın sonuçlarını meslektaşları ile paylaştı. Mısır devlet televizyonunda Japon bilim adamının elde ettiği bulgular profesörler tarafında tartışmaya açıldı.
Kiiiim? Masaru Emoto mu? Bilim adamı mı? Hangi bilimin adamıymış bu amca? Uluslararası ilişkiler okumuş üniversitede kendileri. Sonra da Hindistan'daki Alternatif Tıp Enstitüsü'nden alternatif tıp doktoru ünvanı almış. Tabiki bu ünvanın dünya genelinde hiçbir geçerliliği yok. Haliyle Masaru amacamız bilim adamı olarak kabul görmüyor. Kendisi bir yazar olarak biliniyor ve tanınıyor, bilim adamı olarak değil.

Bunları geçelim ve asıl konuya gelelim. Masaru amcanın iddialarınnı herhangi bir bilimsel temeli var mı? Elbette yok. Masaru amcamız hiçbir kontrollü deney yapmamış ve hakemli bir dergide hiçbir makalesi yayımlanmamış. James Randi, kendisine iddialarını çift kör kontrollü deney ile kanıtlaması halinde 1 milyon dolar teklif etmesine rağmen bu amca teklifi kabul etmemiştir. Hem iddialarını kanıtlamış olma fırsatını hem de 1 milyon doları neden kabul etmemiş olabilir? Neden acaba? İddialarının deli saçmasından başka birşey olmadığını kendi de gayet iyi biliyor olduğu için olabilir mi acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder